fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoI na sjeveru akcija snabdijevanja domaćinstava

I na sjeveru akcija snabdijevanja domaćinstava

Podgorica, (MINA) – Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) će u opštinama na sjeveru Crne Gore sprovoditi sličnu akciju kao u Tuzima, kako bi prehrambenim namirnicama i higijenskim sredstvima snabdijeli domaćinstva koja to ne mogu da obezbijede, najavila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

NKT je odlučilo da Opštini Tuzi uputi tri hiljade paketa pomoći sa prehrambenim i higijenskim artiklima, a novac za tu namjenu obezbijeđen je sa računa za donacije NKT.

Sekulić je kazala da je namjera NKT bila da na brz i efikasan način obezbijedi osnovne životne namirnice građanima Tuzi, jer ne smiju da napuštaju svoje domove.

„Tuzi su imale prioritet zbog navedenih mjera, a istu akciju od sjutra ćemo sprovoditi i u opštinama na sjeveru Crne Gore, za domaćinstva koja ne mogu da obezbijede osnovne životne i higijenske namirnice“, najavila je Sekulić.

Kako je navela, svaki od tih paketa sadrži ono što je četvoročlanom domaćinstvu potrebno za mjesec, a to podrazumijeva hranu i higijenska sredstva.

„Namjera nam je da ovu isporuku vršimo naredna tri dana Opštini Tuzi, kako bi ona mogla već od večeras da krene sa raspodjelom tih paketa domaćinstvima kojima su zaista potrebna“, rekla je Sekulić.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...