fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoBrezovik dobija digitalni rendgen aparat

Brezovik dobija digitalni rendgen aparat

Podgorica, (MINA) – Specijalna bolnica za plućne bolesti Brezovik dobiće digitalni rendgen aparat vrijedan 70 hiljada EUR, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Navodi se da je nakon Doma zdravlja Podgorica i Opšte bolnice Pljevlja, nekoliko društveno odgovornih kompanija obezbijedilo digitalni rendgen i za bolnicu u Brezoviku.

“Zahvaljujući ovoj humanoj akciji i donaciji, stanovnici sa tog područja ovaj vid dijagnostčikih procedura moći će da dobiju u mjestu boravka mnogo efikasnije i brže”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da će, s obzirom da je riječ o aparatu najnovije generacije sa izuzetnim karakteristikama, snimanje trajati mnogo kraće nego na klasičnom rendgenu, sa manjom dozom zračenja.

Ističe se da je pouzdanost veća, a distribucija snimaka i arhivranje je pojednostavljeno, jer se narezuju na CD, pa je prikaz snimka dostupan na računaru, bez obzira na mjesto gdje je obavljeno snimanje.

“Nabavkom ovih savremenih aparata, koji su neprocjenjivo važni u postavljanju pravovremene i tačne dijagnoze, Ministarstvo zdravlja nastoji da građana obezbijedi kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, dostupnu u mjestu u kom žive”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da će unapređenjem tehnoloških i prostornih kapaciteta u zdravstvenim ustanovama raditi u kontinuitetu na poboljšanju uslova za pružanje zdravstevnih usluga, kako na sjeveru, tako i u svim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori.

Oni su se zahvalili donatorima i pozvali sve društveno odgovorne komapnije da slijede taj primjer, jer, kako su dodali, ulažući u zdravstveni sistem ulažu u zdravlje cjelokupne nacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Njemački novinari se upoznali sa raznovrsnom ponudom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Njemački mediji su tokom aprila, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO),...