fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora potvrdila privrženost evropskim vrijednostima

Crna Gora potvrdila privrženost evropskim vrijednostima

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je još jednom potvrdila privrženost evropskim vrijednostima i želju da unaprijedi kvalitet života njenih građana, ocijenio je predsjednik odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić.

On je u čestitci upućenoj šefu Delegacije Evrospke unije (EU) u Crnoj Gori Aivu Oravu i ambasadorima zemalja EU, povodom 9. maja, Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom, rekao da se taj datum, u trenutku kada se kontinent bori protiv globalne pandemije izazvane koronavirusom, dočekuje kao jedan od najznačajnijih u istoriji Evrope.

“U godini jubileja, kada s ponosom obilježavamo 75 godina od pobjede nad fašizmom i 70 godina od Šumanove deklaracije, prisjećamo se epohe u kojoj je Evropska unija otvorila proces pomirenja i ujedinjenja na evropskom kontinentu, obezbjeđujući prava i prosperitet građanima svih njenih članica”, naveo je Nikolić.

Crna Gora, kako je kazao, još jednom potvrđuje svoju privrženost evropskim vrijednostima i nepokolebljivu želju da unaprijedi kvalitet života njenih građana.

Nikolić je dodao da ohrabruju poruke podrške evropskoj perspektivi regiona, upućene sa održanog Samita EU – Zapadni Balkan, kao i brza reakcija Evropske unije (EU), u vidu snažne finansijske podrške regionu, zbog efikasnijeg suočavanja sa posljedicama izazvanim koronavirusom.

“U nadi da ćemo zajedničkim naporima uspješno prevazići aktuelnu globalnu krizu, te da ćemo poučeni užasnim posljedicama ideologije fašizma nastaviti da jačamo ideju Evrope ujedinjene u različitostima, primite izraze mog najdubljeg poštovanja i srdačne pozdrave”, poručio je Nikolić.

Najčitanije