fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora posvećena principima vanjskopolitičkog djelovanja

Crna Gora posvećena principima vanjskopolitičkog djelovanja

Podgorica, (MINA) – Crne Gore ostaje posvećena savezništvu u okviru NATO alijanse, evropskoj integraciji i regionalnoj saradnji, poručio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

On se, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), sastao sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

Radulović je izrazio zadovoljstvo susretom sa ambasadorkom SAD-a, tradicionalnim saveznikom i prijateljem Crne Gore.

On je ocijenio da dvije države imaju konstruktivnu bilateralnu saradnju, koja predstavlja jedan od temelja vanjskopolitičkog djelovanja Crne Gore.

Radulović je naglasio da su prijateljski međudržavni odnosi dodatno osnaženi strateškim savezništvom u okviru NATO alijanse.

„Crna Gora ostaje posvećena trima ključnim principima vanjskopolitičkog djelovanja Crne Gore– savezništvu u okviru NATO alijanse, evropskoj integraciji i regionalnoj saradnji“, poručio je Radulović.

Rajzing Rajnke je zahvalila Raduloviću na prijemu, poželivši mu uspjeh u obavljanju ove važne funkcije.

Ona je naglasila da je Crna Gora značajan partner SAD-a na Balkanu, posebno u okviru NATO alijanse.

Rajzing Rajnke je kazala da je zadovoljna posvećenošću Crne Gore transatlantskom jedinstvu i pozdravila spremnost nove Vlade da nastavi vanjskopolitički kurs.

„Ambasada SAD u Crnoj Gori ostaje potvrđeni prijatelj i partner Vladi Crne Gore i njenom narodu“, poručila je Rajzing Rajnke

Ona je najavila da će, u tom duhu, nastojati da što prije uspostavi kontakte između nove američke i crnogorske administracije.

Najčitanije