Naslovnica Crna Gora Brnabić: Nećemo recipročne mjere, ali ni mafijaše iz Crne Gore

Brnabić: Nećemo recipročne mjere, ali ni mafijaše iz Crne Gore

Beograd, (MINA) – Srbija neće zatvarati granice za crnogorske građane, kao što je to uradila Podgorica za građane Srbije, ali će biti zatvorena za crnogorske mafijaše i kriminalne klanove, poručila je premijerka te zemlje Ana Brnabić.

Brnabić je, kako prenosi Tanjug, povodom odluke Crne Gore da za građane Srbije ne otvori granicu 1. juna, rekla da Srbija neće uvoditi recipročne mjere, ali je istakla da srpski građani ne bi trebalo da idu tamo gdje su nepoželjni.

Ona je za TV Pink rekla da su građani Srbije sada mogli da vide da su nepoželjni u Crnoj Gori, “jer mi nijesmo lagali da ljudi umiru od gripa ili zapaljenja pluća, a ne od koronavirusa”.

“Nastavićemo i dalje da se ponašamo odgovorno i ozbiljno prema našim građanima i da uvijek govorimo istinu”, rekla je Brnabić, iako, kako je dodala, pravi razlog za odluku Crne Gore da otvori granice za niz zemalja, ali ne i za Srbiju, nije u epidemiji koronavirusa i broju zaraženih.

Srbija, kako je navela, neće odgovorati recipročnim mjerama prema crnogorskim građanima.

“Nećemo sprječavati običnim crnogorskim građanima da posjete Srbiju, ali hoćemo još snažnije i još oštrije sprječavati ulazak crnogorskih kriminalaca i mafijaških klanova iz Crne Gore koji su decenijama ubijali po Srbiji i terorisali naše građane”, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da Srbija u borbi protiv kriminalaca iz Crne Gore neće imati milosti.

“Ovakav odnos crnogorskog premijera poslao je jasnu poruku građanima. Zamolila bih da građani što duže i u većem broju ostaju u našoj Srbiji i da ako negdje moraju da odu, ne idu tamo gdje su građani Srbije nepoželjni”, poručila je Brnabić.

Najčitanije