fbpx
NaslovnicaCrna GoraBrajović: Nema tog zakona koji bi opoziciji donio pobjedu

Brajović: Nema tog zakona koji bi opoziciji donio pobjedu

Podgorica, (MINA) – Opozicija u Crnoj Gori svjesna je da vladajuća koalicija bolje stoji prema svim anketama i da ne postoji nijedno zakonodavstvo koje bi opozicionim partijama moglo obezbijediti izbornu pobjedu, kazao predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

On smatra da je crkveno pitanje trebalo rješavati odmah nakon referenduma, poručujući da je vlast spremna za razgovore s opozicijom, ali bez ucjena.

Brajović je, gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG), rekao da u susret izborima nikada ne postoji idilična slika između vlasti i opozicije.

On je, povodom 14 godina od usvajanja Deklaracije o nezavisnosti Crne Gore, rekao i da 14 godina od referenduma, istorijski gledano, nije dugo vrijeme, navodeći da za sve što su uradili od 2006. godine mogu biti mirni i čekati sud građana, vjerujući da nijesu iznevjerili ni njih, ni same sebe.

Odgovarajući na pitanje kako vidi Crnu Goru za pet ili deset godina, Brajović je rekao kako vjeruje da će ona biti po mjeri njenih građana.

“Mislim da će biti takva kakvu žele njeni građani, a pred građanima su dvije mogućnosti, da li da se vrate nazad ka nekoj klerikalnoj snishodljivoj zajedinici, koja će da leluja na vjetru i bude vođena interesima drugih država ili da nastavi putem građenja moderne i razvijene države, koja je sve poželjnija turistička destinacija”, rekao je Brajović.

Kako prenosi portal RTCG, Brajović je govoreći o političkoj situaciji u Crnoj Gori u susret parlamentarnim izborima, rekao da formalno postoji želja svih za razgovorom i pronalaskom rješenja.

“Neko pokazuje odgovornost, a neko neodgovornost u svemu tome”, rekao je Brajović.

On je podsjetio da je u ponedjeljak organizovao sastanak sa liderima političkih partija, kojem su prisustvovali samo predstavnici vladajućih stranaka.

“Tada sam rekao da je to odgovorno ponašanje. Vlast je otvorena za razgovore, ali bez ucjenjivanja”, kazao je Brajović.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...