fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić da bude predsjednik Skupštine, Krivokapić mandatar

Bečić da bude predsjednik Skupštine, Krivokapić mandatar

Podgorica, (MINA) – Demokratski front podržava da Aleksa Bečić bude predsjednik Skupštine, a Zdravko Krivokapić mandatar, kazao je funkcioner tog političkog saveza Milan Knežević i poručio da slobodu osvojenu na parlamentarnim izborima niko neće dovesti u pitanje.

Knežević je na konstitutivnoj sjednici Skupštine, na kojoj bi trebalo da bude izabran njen predsjednik, kazao da tu slobodu naročito neće ugroziti oni koji su se 30 godina borili za nju.

„Posebno nećemo dozvoliti nekim neformalnim centrima moći da nam sastavlja Vladu“, poručio je Knežević.

On je dodao da su građani uznemireni zbog informacija koje se pojavljuju u medijima, i poručio da DF ne interesuju fotelje, nego samo budućnost Crne Gore i svih njenih građana.

„Tražimo i predlažemo da danas bude izabran Bećić za predsjednika Skupštine, i da sa 41 poslanikom posvjedočimo da će Krivokapić biti madatar buduće vlade“, poručio je Knežević.

Lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović kazao je da se, ukoliko se zadovolje poslovničke forme, može pristupiti izboru predsjednika Skupštine, „moga kolege i prijatelja Alekse Bečića“.

„A da nakon toga formalizujemo i kandidaturu a novog mandatara. I neka nam je sretno svima“, poručio je Abazović.

Bečić je kazao da na izborima nijesu pobijedili da bi se dijelili i svađali.

Kako je naveo, Demokrate su uvijek bile na stanovištu da je dogovor najbolje rješenje.

„Ako poslanici koalicija za Budućnost Crne Gore i Crno na bijelo smatraju da danas treba da formalizujemo izbor za predsjednika Skupštine na način kako su predložili, i da istovremen potpišemo predlog da Krivokapić bude mandatar – apsolutna podrška koalicije Mir je naša nacija“, naveo je Bečić.

Najčitanije