fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Ambiciozno očekivati da se popis održi do kraja godine

Abazović: Ambiciozno očekivati da se popis održi do kraja godine

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović ocijenio je previše ambicioznim da se sve procedure u vezi sa popisom završe u naredna četiri mjeseca, i dodao da, ako se to ipak desi, nema ništa protiv da se popis održi.

On je, odgovarajući na pitanje novinara da li je zakazivanje sjednice Vlade na čijem će dnevnom redu biti Predlog zakona o popisu, rezultat pritiska Demokratskog frota (DF), rekao da određeni politički subjekti imaju potrebu da stalno spinuju javnost.

„Nije pritisak DF-a, niti je izazvana konfuzija. DF često ima često te istupe – ako se ovo ili ono ne desi neće podržati Vladu. To je njihov politički stav“, kazao je Abazović novinarima nakon konferencije koju je organizovao Sindikat doktora medicine.

On je rekao da teško da se u četiri mjeseca mogu preduzeti svi koraci kako bi se popis održao, i da je to previše ambiciozno.

„Prvo mora da se utvrdi Predlog zakona, pa da ide u javnu raspravu, da dobije pozitivno mišljenje Evropske komisije, pa da ide u Parlament, potom možda budu drugi amandmani… A nakon toga primjena zakona koje treba da izvrše druge agencija koje se bave popisom“, rekao je Abazović.

On je kazao da, ako svi odrade svoj dio posla, nema ništa protiv da se popis održi do kraja godine, i poručio da svako pitanje koje opterećuje društvo treba skidati sa dnevnog reda.

Abazović je pozdravio jutrošnju akciju Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala u kojoj je uhpšeno više navodnih pripadnika škaljarskog klana.

„Kao što smo više puta ranije govorili, stići ćemo do svih organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori. I ovo je samo početak“, kazao je Abazović.

On je rekao da je, iz ugla potpredsjednika Vlade, zadovoljan preduzetim aktivnostima.

„Vrlo sam zadovoljan i mislim da ćemo slične aktivnosti imati i tokom jeseni. Čim se za nekog skupi dovoljan broj dokaza, nikakve selektivnosti neće biti, naročito prema organizovanim kriminalnim grupama“, poručio je Abazović.

Prema njegovim riječima, kriminalcima je poslata jasna poruka da „što se tiče države Crne Gore, oni ovdje nemaju više nikakvo uporište“.

Na pitanje šta je urađeno da se poboljša status zdravstvenih radnika, Abazović je najavio povećanje plate od naredne godine i kazao da Vlada ima senzibilitet prema svim radnicima.

„Prema svima osjećamo jedan senzibilitet, nijesmo u mogućnosti da pomognemo koliko bismo željeli. Crna Gora može da se mijenja samo ako paralelno bude unaprjeđivala svoj sistem, moramo da spriječimo pljačku države, sve što je pokradeno treba da se vrati u državno vlasništvo“, poručio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije