-3.8 C
Podgorica
January 17, 2021.
Naslovnica Covid19 U Nikšiću složena epidemiološka situacija

U Nikšiću složena epidemiološka situacija

Nikšić, (MINA) – Epidemiološka situacija u Nikšiću složena je, komplikovana i prema pokazateljima očekuje se da će broj oboljelih rasti u naredna dva-tri dana, saopštio je epidemiolog Redžeb Zejnelagić.

On je kazao da je broj osoba pozitivih na koronavirus povećan poslednjih dana.

Zejnelegić je rekao da se u kovid ambulantama sve više građana javlja sa simptomima tog virusa, bilo da su kontakti pozitivnih ili novi slučajevi.

“S obzirom da su uvedene nove mjere zaštite, poboljšanje situacije trebalo bi očekivati tek za deset do 14 dana”, rekao je Zejnelagić agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, broj pozitivnih zadnjih dana u Nikšiću je u prosjeku od 40 do 60, zavisno od presjeka i pristizanja rezultata iz laboratorija.

“Veliki broj pozitivnih osoba na korona virus je na kućnom liječenju i Patronažna služba im ordinira preporučenu terapiju, kako bi se unekoliko rasteretili bolnički kapaciteti”, naveo je Zejnelagić.

On je rekao da testova na koronu ima dovoljno bilo da je riječ o PCR ili brzim testovima, zavisno od kliničke ili epidemiološke slike.

“Rezultati PCR testova se sada više ne čekaju dugo, već stižu u roku od 24 do 48 sati, a za sat brzi testovi”, naveo je Zejnelagić.

On je pozvao građane da se striktno pridržavaju mjera i budu strpljivi, jer su i sami svjedoci kada se vodi računa koliko je bolja epidemiološka situacija.

U Nikšiću je od početka juna do presjeka stanja juče popodne do 17 sati i 30 minuta bilo 810 trenutno inficiranih, dok je 3.029 oporavljenih.

Najčitanije

Vučević najbolji u porazu Orlanda

Podgorica, (MINA) - Crnogorski košarkaš Nikola Vučević ostvario je dabl-dabl u porazu Orlanda od...