fbpx
NaslovnicaCovid19Santander: Crna Gora primjer u svijetu u pravovremenom djelovanju

Santander: Crna Gora primjer u svijetu u pravovremenom djelovanju

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je primjer u svijetu u pravovremenom djelovanju i načinu kako se izborila sa virusom COVID19 u prvoj fazi pandemije i rezultatima, ocijenio je novoimenovani šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander.

On je na sastanku sa ministrom zdravlja Kenanom Hrapovićem ocijenio da je u borbi protiv infekcije koronavirosom veoma značajna komunikacija rizika i uključenost zajednice, što je osnova djelovanja ove UN organizacije.

Santander je kazao da će crnogorski zdravstveni sistem i u naredne tri godine imati punu podršku za realizaciju projekata u oblasti ranog razvoja, dojenja, materinstva i prevencije riziko faktora.

“Za Crnu Goru, a posebno za zdravstveni sistem, od velike važnosti odlična saradanja i podrška koju dobija u kontinuitetu od UN organizacija, a posebno od UNICEF-a“, naglasio je Hrapović.

On je zahvalio na dasadašnjoj velikoj pomoći i uspješnoj saradnji koju Ministarstvo zdravlja već tradicionalno ima sa UNICEF-om.

On je upoznao Santandera sa aktivnostima koje se preduzimaju u cilju podizanja obuhvata vakcinacije na 95 odsto, s obzirom da se, zbog pandemije COVID19 bilježi pad procenta vakcinasane djece.

“Sa sastanka je poručeno građanima Crne Gore da vakcinisu djecu i zaštite ih od zaraznih bolesti, jer je imunizacija najefikasniji vid prevencije i veoma važna za sticanje kolektivnog imuniteta”, kaže se u saopštenju.

Najčitanije