fbpx
NaslovnicaCovid19Preminula jedna osoba, 47 novooboljelih

Preminula jedna osoba, 47 novooboljelih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica korona virusa preminula jedna osoba, a registrovano je 47 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom utorka završile analizu i dostavile rezultate za 1.694 uzorka na koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Budve 14, Podgorice 12, Nikšića i Tivta po pet, Cetinja četiri, Kotora i Andrijevice po dva i iz Bara, Danilovgrada i Ulcinja po jedan slučaj.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za utorak je iznosio 2,77 odsto.

Vrijednost 14-dnevne stope kumulativne incidencije na nivou Crne Gore u utorak je iznosila 65,83.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom, i to kod pacijenta iz Nikšića starosti 84 godine”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.624.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 28 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 439.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 100.802.

U Podgorici je trenutno aktivan 131 slučaj koronavirusa, u Budvi 115, Kotoru 39, Herceg Novom 30, Baru i Nikšiću po 25, Tivtu 19, na Cetinju 16, Pljevljima osam i u Bijelom Polju sedam.

U Andrijevici je ktivno šest slučajeva koronavirusa, u Beranama i Ulcinju po četiri, Šavniku tri, Danilovgradu, Tuzima i na Žabljaku po dva i u Rožajama jedan.

U Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici, Plavu i Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije