fbpx
NaslovnicaCovid19Od četvrtka u Njemačku iz Crne Gore

Od četvrtka u Njemačku iz Crne Gore

Berlin, (MINA) – Njemačke vlasti saopštile su da će ublažiti ograničenja za putnike iz čak 11 zemalja izvan Evropske unije (EU), među kojima je i Crna Gora, ali da to nije potpuna lista koju preporučuje Unija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke saopštilo je da će od četvrtka putnici iz Australije, Gruzije, Kanade, Crne Gore, Novog Zelanda, Tajlanda, Tunisa i Urugvaja moći da uđu bez ograničenja, prenosi The Week pozivajući se na AP.

Kako navodi AP, to će se primijeniti i na Japan, Južnu Koreju i Kinu, ali samo ako te zemlje dozvole ulazak i ljudima iz Njemačke.

“Njemačka je izbacila četiri zemlje sa liste onih čijim bi državljanima trebalo da bude dozvoljen ulazak u 27 zemalja članica, koju je u utorak objavila EU, kao i četiri druge države u bezviznom šengenskom području: Alžir, Maroko, Ruandu i Srbiju”, navodi agencija.

Istovremeno ministar vanjskih poslova Austrije, Aleksander Šalenberg, rekao je da njegova zemlja održava zabranu ulaska ljudi iz neevropskih zemalja do daljnjeg.

On je kazao da Austrija nameće upozorenje o putovanju za šest zemalja zapadnog Balkana – Bosnu, Kosovo, Sjevernu Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Srbiju, s obzirom na visoke brojke oboljevanja od koronavirusa.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu