fbpx
NaslovnicaCovid19Jedna osoba preminula, registrovano 12 novih slučajeva infekcije

Jedna osoba preminula, registrovano 12 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata registrovano je 12 novih slučajeva infekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.285 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice i Bara po četiri, Budve tri i Rožaja jedan.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom, iz opštine Pljevlja, 82 godine starosti”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.606.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 13 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 296.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 100.104.

U Podgorici su trenutno aktivna 103 slučaja koronavirusa, Pljevljima 49, Baru 30, Budvi 17, Rožajama 16, Bijelom Polju 13, Tivtu 11, Andrijevici i Nikšiću po osam, u Beranama, Herceg Novom i Danilovgradu po sedam.

U Plavu, Tuzima, Ulcinju i Žabljaku su aktivna po tri slučaja koronavirusa, u Gusinju, Petnjici i Kotoru po dva i po jedan na Cetinju i u Plužinama.

U Kolašinu, Šavniku i Mojkovcu trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije