fbpx
NaslovnicaCovid19U Podgorici vakcinisano 30 djece

U Podgorici vakcinisano 30 djece

Podgorica, (MINA) – U Podgorici je, na vakcinalnom punktu u Univerzitetskom centru, prvu dozu vakcine protiv koronavirusa u petak primilo 30 djece iz Glavnog grada koja nemaju nikakva hronična oboljenja, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz Ministarstva su pozvali i sve ostale roditelje ili staratelje da slijede te primjere, zato što koronavirus ozbiljno jača i ne bira žrtve.

“Isto kao što ni sami, na primjer kad je kišni dan, nećete izaći iz kuće sa djetetom u ljetnjoj odjeći, nemojte nezaštićeni čekati COVID 19. Molimo vas, zaštite i sebe i svoju djecu”, navodi se u saopštenju.

Oni su podjsetili da je 80 odsto preminulih građana bilo nevakcinisano i da ih je, takođe, nažalost, isto toliko preminulih.

Navodi se da je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović danas nekoliko sati boravila na vakcinalnom punktu u Univerzitetskom centru i da će kontrolu nastaviti i sjutra.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore, Ljiljana Radulović, organizovala je vanrednu vizitu na nekoliko odjeljenja bolnica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije