fbpx
NaslovnicaCovid19Potvrđeno 55 novih slučajeva, jedna osoba preminula

Potvrđeno 55 novih slučajeva, jedna osoba preminula

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je u protekla 24 sata potvrđeno 55 novih slučajeva koronavirusa, a jedna osoba je preminula, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Navodi se da su laboratorije Instituta od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 562 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 55 novopozitivnih.

Novopozitivni su upućeni na testiranje iz Podgorice 17, Bijelog Polja devet, Nikšića sedam, Berana šest, Bara četiri, Rožaja tri, Gusinja, Ulcinja i Tivta po dva i iz Tuzi, Mojkovca i Andrijevice po jedan.

„Od posljednjeg presjeka prijavljen je jedan smrtni ishod povezan sa infekcijom novim koronavirusom i to kod pacijenta iz Nikšića, liječenog u Opštoj bolnici Nikšić. Preminuli pacijent je rođen 1941. godine“, kazali su iz Instituta.

Kako su naveli, ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna je 79, a od početka godine 89.

Navodi se da je prijavljen oporavak 78 pacijenata, a ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 853.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom je 4.499.

U Podgorici su aktivna 234 slučaja, Bijelom Polju i Nikšiću po 120, Baru 81, Rožajama 62, a u Budvi 55.

U Beranama su aktivna 54 slučaja, u Ulcinju 36, Pljevljima 25, Plavu 12, na Cetinju 11, u Kotoru sedam, a u Kolašinu šest.

U Tivtu je aktivno pet slučajeva, u Danilovgradu, Gusinju i Herceg Novom po četiri, Petnjici, Plužinama i Tuzima po tri, a u Kotoru i Mojkovcu po dva.

U opštinama Šavnik i Žabljak nema oboljelih od COVID19.

Najčitanije

Pobjede Otrant-Olimpika i Bokelja

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Otrant-Olimpika i Bokelja ostvarili su pobjede u 33. kolu Druge...