fbpx
NaslovnicaCovid19Borovinić Bojović apelovala da se pooštri kontrola poštovanja mjera

Borovinić Bojović apelovala da se pooštri kontrola poštovanja mjera

Podgorica, (MINA) – Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović apelovala je na uprave policije i za inspekcijske poslove da pooštre kontrolu poštovanja preporučenih epidemioloških mjera, naročito u ugostiteljskim objektima.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, apelovala da već od danas pojačaju inspekcijski nadzor.

“Od svih inspektora se zahtijeva da fotografišu ugostiteljske objekte u kojima se krše mjere i da te fotografije proslijede Operativnom štabu Ministarstva zdravlja, kao i da momentalno, shodno nadležnostima, isprazne te lokale, nakon čega se pravi zapisnik i, u zavisnosti od situacije, podnosi krivična ili prekršajna prijava”, kazala je Borovinić Bojović.

Ona je navela da joj je žao što pristupaju rigoroznom koraku.

“Nije u redu da građani koji se pridržavaju mjera, ispaštaju zbog onih koji, rugajući se svima nama, naočigled cijele zemlje izigravaju „silu“ i prolaze nekažnjeno. U zavisnosti od uspjeha ove akcije, zavisiće i naša buduća svakodnevica”, poručila je Borovinić Bojović.

Ona je navela da je broj novozaraženih i dalje u padu i da je Crna Gora jedina zemlja u regionu u kojoj se broj novozaraženih smanjuje.

Borovinić Bojović je istakla da je zadovoljna zbog velikog interesovanja građana za vakcinaciju.

“Posljednji put smo ovakav broj oboljelih, kakav imamo danas, imali početkom novembra prošle godine i sada zaista imamo veoma povoljnu situaciju za što skoriji izlazak iz ove agonije izazvane pandemijom koronavirusa”, podsjetila je Borovinić Bojović.

Ona je poručila da je poštovanje svih epidemioloških preporuka i masovna vakcinacija su sigurna formula za što bržu pobjedu nad virusom.

“I zato je veoma važno da toga budemo svjesni, posebno sada kada smo na pragu turističke sezone” zaključila je Borovinić Bojović.

Najčitanije

berza

Promet porastao zbog prodaje akcija ŽPCG i OŽVS

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Značajan rast prometa obilježio je na Montenegroberzi sedmicu u kojoj je...