fbpx
NaslovnicaArhivaNivo depozita CKB-a veći nego prošle godine

Nivo depozita CKB-a veći nego prošle godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nivo depozita Crnogorske komercijalne banke (CKB) veći je nego u istom periodu prošle godine, saopštili su njeni predstavnici i dodali da aktivno sprovode ranije utvrđene mjere i planove za spajanje sa Podgoričkom bankom.

Glavni izvršni direktor CKB-a, Pal Kovacs, danas je sa guvernerom Centralne banke (CBCG), Radojem Žugićem, razgovarao o uticaju pandemije koronavirusa na poslovanje bankarskog sistema, kao i o aktivnostima koje CKB sprovodi u pravcu spajanja sa Podgoričkom bankom, čiji je stoprocentni vlasnik.

“Žugić i Kovacs su se saglasili da je bankarski sektor adekvatno odgovorio na krizu, obezbijedivši podršku pojedincima i preduzećima čije je finansijsko stanje, usljed uticaja pandemije”, navodi se u saopštenju CBCG.

Konstatovano je i da je CBCG, u ambijentu povećane neizvjesnosti koji je uzrokovala pandemija, pažljivo i oprezno definisala mjere podrške, sagledavajući sve rizike po bankarski sektor, a posebno rizik likvidnosti.

Kao rezultat ovakvog djelovanja, bankarski sektor je očuvao stabilnost i likvidnost, a privredi i građanima je olakšano suočavanje sa negativnim posljedicama krize.

Žugić je istakao važnost sistemske podrške banaka realnom sektoru, a koja je posebno značajna za preduzeća u oblasti turizma, kao i za projekte čiji su nosioci mikro, mala i srednja preduzeća.

Najčitanije