fbpx
NaslovnicaArhivaĐukanović: Tuzi neodvojivi dio multietničkog života

Đukanović: Tuzi neodvojivi dio multietničkog života

Podgorica, (MINA) – Tuzi su neodvojivi dio multietničkog i multikonfestionalnog života u Crnoj Gori, aktivan učesnik svih demokratskih i reformskih iskoraka u crnogorskoj novijoj istoriji, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

Đukanović je povodom 1. septembra, Dana opštine Tuzi, uputio čestitku predsjedniku Niku Đeljošaju, predsjedniku Skupštine Fadilju Kajošaju, odbornicima, svim građanima Tuzi i učesnicima svečane sjednice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Đukanović je kazao da Tuzi prvi put slave ovaj datum kao svoj praznik, koji simbolizuje ne samo osamostaljenje opštine, već i demokratski napredak crnogorskog društva, zahvaljujući kom je i ostvarena ta višedecenijska težnja građana Malesije.

“Ovo je prilika da vam odamo priznanje zato što ste neodvojivi dio multietničkog i multikonfestionalnog života u Crnoj Gori, aktivan učesnik svih demokratskih i reformskih iskoraka u našoj novijoj istoriji, kroz proces obnove državnosti, integraciju u NATO-u i pregovore za članstvo u EU”, rekao je on.

Đukanović je uvjeren da će se saradnja lokalne uprave i Vlade, kao i kontinuitet veza sa Glavnim gradom, uz adekvatnu valorizaciju resursa Opštine, obezbijediti Tuzima održiv ekonomski razvoj, nova radna mjesta, i kvalitetniji život ljudi u Malesiji.

“To će istovremeno predstavljati doprinos ukupnom razvoju Crne Gore“, ocijenio je on.

Najčitanije

Ubjedljiv poraz Jadrana u Splitu

Podgorica, (MINA) - Vaterpolisti Jadrana poraženi su večeras u Splitu od Novog Beograda 17:9,...