fbpx
NaslovnicaCrna GoraStanković: Potvrđeno skoro 98 odsto optužnica

Stanković: Potvrđeno skoro 98 odsto optužnica

Podgorica, (MINA) – Procenat potvrđenih optužnica u prošloj godini je izuzetno visok, i iznosi skoro 97,8 odsto, saopštio je danas u Skupštini vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

Parlament je danas razmatrao Izvještaj o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za prošlu godinu.

Stanković je kazao da je, u pogledu bilansa ostvarenih rezultata, procenat potvrđenih optužnica u postupku sudske kontrole izuzetno visok, i iznosi 97,78 odsto.

Kako je naveo, u postupku prethodnog ispitivanja optužnih predloga, protiv 2.864 osobe, u 99 odsto tih akata sud nije utvrdio postojanje grešaka ili nedostataka, niti potrebu boljeg razjašnjenja stanja stvari u predmetu kao smetnje za zakazivanje glavnog pretresa.

„Po optuženjima osnovnih, viših i Sprecijalnog državnog tužilaštva, osuđujućom presudom riješeno je 90,9 odsto optuženja, oslobađajućom 3,65 odsto, a odbijajućom 1,98 odsto optuženja“, kkazao je Stanković.

On je kazao da je protiv 0,65 odsto osoba odlučeno rješenjem o izricanju mjere bezbjenosti, dok je protiv 1,9 odsto optuženje ustupljeno, a protiv 0,92 odsto obustavljeno.

Stanković je kazao da je su u prošloj godini, primjenom instituta odloženog krivičnog gonjenja, državni tužioci riješili predmete protiv 617 učinilaca.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

Procesuirana 33 učesnika incidenata na fudbalskim utakmicama

Podgorica, (MINA) – Policijski službenici identifikovali su i procesuirali 33 učesnika u incidentima tokom...