fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOsumnjičena tri službenika opštinskih sekretarijata 

Osumnjičena tri službenika opštinskih sekretarijata 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici policije podnijeli su krivične prijave protiv dvije osobe zaposlene u Opštini Bar zbog sumnje da su zloupotrijebile službeni položaj, kao i protiv jedne iz bjelopoljske opštine koja je osumnjičena za prevaru.

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv M.S. (38) i A.A. (57) iz tog grada, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

„M.S. i A.A. su, kako se sumnja, to krivično djelo počinili u svojstvu zaposlenih u Opštini Bar, odnosno Sekretarijatu za poljoprivredu i ruralni razvoj, na način što su protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja pribavili sebi i drugom korist“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni su to, kako je objašnjeno, ostvarili tako što su za primaoce subvencija iz obasti poljoprivrede za prošlu godinu donijeli rješenja i isplatili ukupan iznos od 14,82 hiljade EUR, iako stranke nijesu ispunjavale opšte i posebne uslove za dobijanje subvencije shodno javnim pozivima.

„Time je nanesena šteta budžetu Opštine Bar od 14,82 hiljade EUR“, dodaje se u saopštenju.

Policija je, u drugom postupku, Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijela krivičnu prijavu protiv D.L. (50) iz tog grada, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara.

„On je, kako se sumnja, 22. aprila 2015. godine, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenog H.S. da će mu pomoći da dobije građevinsku dozvolu za izgradnju stambeno – poslovnog objekta u Bijelom Polju“, navodi se u saopštenju.

D.L. je, kako se dodaje, znao da shodno važećim propisima nije moguća izgradnja objekta u gabaritima koje je H.S. imao u planu.

„D.L. je znao i da kao sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj u bjelopoljskoj Opštini nije bio ovlašćen da obavlja poslove u postupku izdavanja građevinske dozvole“, navodi se u saopštenju.

On je tim radnjama, sumnja se, naveo H.S. da mu u julu 2015. godine preda iznos od 11 hiljada EUR, uz dogovor da mu preostali iznos novca od četiri hiljade EUR preda nakon što navodno dobije građevinsku dozvolu.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...