fbpx
NaslovnicaCrna GoraPavićević: Ostaćemo uporni i dosljedni

Pavićević: Ostaćemo uporni i dosljedni


Bar, (MINA) – Građani koje se protive izgradnji vrtića u dvorištu Gimnazije u Baru, poručili su da će ostati uporni i dosljedni u svojoj borbi.

U Baru je danas održana protesta šetnja povodom sječe čempresa u dvorištu Gimanzije gdje bi trebalo da bude izgrađen vrtić, u kojoj je učestvovalo više stotina građana.

Građani su sa protesta zatražili da hitno prestane gradnja vrtića, da bude pošumljeno uništeno dvorište i obnovljen park i utvrđena odgovornost za počinjeni ekološki incident.

Predstavnica grupe građana Nikoleta Pavićević, kazala je okupljenim u dvorištu Gimnazije da su prisustvom vratili vjeru da će nekada biti bolje i nadu da se može nešto promijeniti.

“Krivci su nam pokazali da smo im interesantni u toku predizbornih kampanja. To su oni koju su nam pokazali da građanska inicijativa postoji samo na papiru”, rekla je Pavićević.

Prema njenim riječima, to su oni koji su pokazali da su u službi investitora a ne građana koji su ih birali.

“Pitali su nas gdje smo bili prije deset godina kad je donijet DUP i zašto nismo reagovali. Imala sam 13 godina i bila u osnovnoj školi. Igrala se među čempresima kojima ste krojili sudbinu”, rekla je Pevićević.

On je poručila da će građani ostati uporni i dosljedni u svojoj borbi.

“Pokazaćemo da mi to možemo. Naš način bila je ljubav a vas način bila je testera”, kazala je Pavićević.

Neđeljko Djurović upitao je kakva se poruka šalje mladima kada se sruši amfiteatar simbol antičke arhitekture.

“Ne daj bože da nam buduće generacije sude po ovome. Mi smo glas razuma. Nema onih i ovih. Ima samo pobjede i poraza”, rekao je Đurović.

On je kazao da je ljudski pogriješiti, a da je djavolje ostati u tome.

“Dođite pameti gospodo iz gradske uprave. Ovdje godinama imamo kolaps. Ako se sve može promijeniti neka se promijeni i ta stavka”, kazao je Đurović.

Marija Leković, rekla je da su građani ljuti na one, koji su se “oglušili na njihove suze”.

“A onda smo se zapitali vrijedili se boriti za prave stvari ili će sve naše nade biti posječene kao ovih 90 cempersa. Vrijedi. Nećemo da izrastemo u one koji spuštaju glavu i bježe”, poručila je Leković.

Građani su nakon skupa održali protestu šetnju do policije i opštine.

Najčitanije