fbpx
NaslovnicaCrna GoraGvozdenović: Nastavićemo rad i ako ne dođu sve partije

Gvozdenović: Nastavićemo rad i ako ne dođu sve partije


Podgorica, (MINA) – Predsjednik Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimir Gvozdenović pozvao je sve parlamentarne partije da aktivno i konstruktivno učestvuju u radu tog tijela.

On je rekao Pobjedi da će, i ako se sve partije ne odazovu na njegov poziv, Odbor nastaviti rad.

Gvozdenović je kazao da Dijalog u Odboru treba nastaviti, jer to radno tijelo ima ambiciozan plan rada koji je važan za dalji evropski put Crne Gore.

On je pozovao sve parlamentarne partije da aktivno i konstruktivno učestvuju u radu Odbora i budu fokusirani na njegove važne zadatke.

“Ukoliko se i ne odazovu sve parlamentarne partije, mi ćemo, kao odgovorni akteri na političkoj sceni, a gledajući interes Crne Gore i svakog njenog građanina, nastaviti sa radom”, rekao je Gvozdenović.

On je istakao da su već izabrani članovi Sekretarijata Odbora i da je sa njima obavio konsultacije prošle sedmice.

Prema njegovim riječima, ostvarena je i intenzivna komunikacija sa pridruženim članovima iz akademske zajednice i civilnog sektora. –

“Oni su, kao ozbiljan partner u zajedničkom radu na dodatnom unapređenju demokratskog ambijenta u kojem građani iskazuju svoju volju, već poslali načelne sugestije koje će se, između ostalog, koristiti i kao smjernice koje ćemo uzeti u razmatranje”, rekao je Gvozdenović.

Najčitanije