fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDigitalizacija unaprjeđuje poslovanje

Digitalizacija unaprjeđuje poslovanje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Korišćenje digitalnih tehnologija u sektorima poljoprivrede i turizma farmerima može pomoći da rade preciznije, efikasnije i održivije, a turističkim radnicima da prate taj svjetski trend poslovanja i postižu bolje rezultate, ocijenjeno je na seminaru u Podgorici.

Načelnica Odjeljenja za ekonomske analize i tržište u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Kristina Lapčević, kazala je da digitalne tehnolgije imaju potencijal da naprave revoluciju u poljoprivredi, pomažući proizvođačima da rade preciznije, efikasnije i održivije.

„Podaci dobijeni procesom digitalizacije mogu unaprijediti prakse farmera i donošenje odluka. To će bavljenje povoljoprivrdnom proizvodnjom učiniti atraktivnijim i za mlađe generacije“, rekla je Lapčević.

Ona je na seminaru Digitalna transformacija – primjena u oblasti poljoprivrede i turizma, koji je organizovao Zavod za intelektualnu svojinu (ZIS), ocijenila da je Crna Gora sitnim koracima krenula u proces digitalizacije u oblasti poljoprivrede.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije