fbpx
NaslovnicaCrna GoraU MZ Stari aerodrom uloženo 1,8 miliona EUR

U MZ Stari aerodrom uloženo 1,8 miliona EUR


Podgorica, (MINA) – U projekte održavanja i izgradnje komunalne infrastrukture u Mjesnoj zajednici Stari aerodrom uloženo je ove godine 1,8 miliona EUR, rekao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je danas obišao završene radove na izgradnji i komunalne infrastrukture na području Starog aerodroma.

„Cvijetna ulica koštala 750 hiljada EUR i to nije bio jedini projekat koji smo mi realizovali u tom periodu“, saopštio je Vuković.

On je rekao da je zadovoljan zbog činjenice da je važan projekat rekonstrukcije Cvijetne ulice uspješno priveden kraju i zahvalio se partnerima Glavnog grada Direkciji javnih radova, koji su bili investitori projekta.

Prema njegiovim riječima, tu se posao ne završava, i na Starom aerodromu kao i u drugim djelovima grada ima još probelma u vezi komunalne infrastrukture.

„Nakon što smo završili Cvijetnu ulicu javljaju se problemi u bočnim ulicama gdje nemamo adekvatno riješene probelme atmosfreske kanalizacije, tako da je će gradska uprava, čim vremenske prilike to dozvole, pristupi izgradnji atomsferske kanalizacije i u tim ulicama, kako bi ti građani mogli normalnio da funkcionišu“, rekao je Vuković.

Kako je naveo, tu će se djelovati interventno, a 2019. godini krenuće se dalje sa realizacijom plana aktivnosti u ovoj mjesnoj zajednici.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević je rekao da je Glavni grad u proteklom periodu na području Starog aerodroma uložio blizu 800 hiljada EUR za rekonstrukciju ulica i komunalno opremanje.

„Završili smo Ulicu u dužini 340 metara sa 22 parking mjesta od Kozaračke do Ulice Josipa Broza Tita. Završili smo i jeda krak ulice vrijednosti oko 50 hiljada EUR i komunalno opremanje kod Novog Duvanskog kombinata u vrijednosti od 562 hiljade EUR“, saopštio je on.

Zamjenik izvršnog direktora Vodovod i kanalizacija, Filip Makrid je kazao da je naselje Stari Aerdrom pokriveno fekalnom kanalizacijom oko 95 odsto.

„To je urbano naselje koji ima problema sa hidrotehničkom infrastrukturom kada je u pitanju atmosferska kanalizacija. Nadamo se da ćemo kroz izgradnju glavnih ulica prvenstveno Cvijetene ulice, stvoriti preduslove da 10 do 12 bočnih ulica koje gravitiraju u ovom dijelu naselja budu priključene na atmosfersku kanalizaciju“, kazao je on.

Makrid je saopštio da su odrađeni projekti za pet ulica koje su najbliže Bulevaru Josipa Broza i izrazio uvjerenje da će tokom naredne godine započeti izvođenje radova.

„Predračunska vrijednost bez asfalterskih radova iznosi oko 75 hiljada EUR, a realizacijom tih investrcija povećaćemo kvalitet života građana Starog eerodroma“, poručio je Makrid.

Najčitanije