fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSimonoviću novi mandat na čelu COK-a

Simonoviću novi mandat na čelu COK-a

Podgorica, (MINA) – Dosadašnji predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović tu funkciju obavljaće i naredne četiri godine, odlučeno je danas na Skupštini krovne asocijacije crnogorskog sporta.

On je na sjednici dobio podršku 23 delegata, dok je za Katarinu Bulatović 12 glasalo.

Simonovića je za novi mandat predložilo osam nacionalnih sportskih saveza.

On je na čelu COK od 28. maja 2003. godine.

Mandat mu je produžen na Skupštini 23. novembra 2008, novu podršku dobio je 3. novembra 2012, kao i 3. novembra 2016. i 9. septembra 2020. godine.

Simonović je, kako je saopšteno iz COK-a, kazao da Komitet ostaje nacionalna olimpijska sportska ogranizacija, posvećena isključivo afirmaciji sporta.

“Tu misiju u narednom periodu ispunjavaćemo još intenzivnije, predanije i uz još jaču artikulaciju želje da COK ostane upravo crnogorska krovna sportska organizacija i da nikada niko ne bude u prilici da ugrozi takvu našu orjentaciju”, rekao je Simonović.

On je istakao da je velika čast, ali i odgovornost, ponovo biti izabran za predsjednika COK-a.

Simonović je zahvalio na ukazanom povjerenju svih onih koji, kako je rekao, nepoljuljano vjeruju u viziju i pravac kojim se COK kreće.

“Još sam više zahvalan onima koji su taj pravac pokušali da naruše i promijene, uz skrivenu viziju podvođenja COK-a možda nekim drugim interesima. Njima hvala jer su nam jasno pokazali šta ne žalimo da postane COK”, istakao je Simonović.

Kako je kazao, reizbor ne doživljava samo kao priznanje za dosadašnji rad, već kao priliku da zajedno sa sportistima, klubovima i savezima, nastave da grade još jaču i uspješniju olimpijsku porodicu Crne Gore.

“Pred nama su novi izazovi, ali vjerujem da zajedničkim radom, posvećenošću i zalaganjem možemo postići velike stvari na međunarodnoj sceni”, rekao je Simonović.

On je istakao da Crna Gora ima ogroman sportski potencijal.

Simonović je naveo da njegova misija ostaje nepromijenjena – stvaranje najboljih uslova za razvoj sportista, jačanje infrastrukture i promocija olimpijskih vrijednosti koje nas sve povezuju.

Kako je kazao, misija je afirmacija, ne samo crnogorskog sporta, već i Crne Gore kao države.

“Hvala svima koji su dio ovog putovanja i raduje me što ćemo zajedno nastaviti da pišemo nove stranice crnogorskog sportskog uspjeha“, poručio je Simonović.

Skupština COK-a je, nakon izbora predsjednika, prihvatila sastave Upravnog i Nadzornog odbora, koje je predložio Simonović.

Za potpredsjednika, kao i u prethodnom mandatu, izabrana je Bojana Popović.

Članovi UO u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Jovica Rečević, Dragoljub Kopitović, Rajko Kosić, Vanja Mugoša, Radmila Petrović, Dimitrije Rašović, Zorica Kostić, Gojko Banjević, Jelena Dubljević, Nikola Kažić, Momir Đurđevac, Danijela Franeta, Nikola Perišić i Predrag Vukčević.

Odlučeno je da jedno mjesto bude dopunjeno nakon izbora u Vaterpolo plivačkom savezu i da predsjednik VPSCG bude imenovan za potpredsjednika COK-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Kod Tomaševa ubijene dvije osobe, traga se za napadačem

Podgorica, (MINA) – Dvije starije osobe ubijene su večeras u blizini Tomaševa u Bijelom...