fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoReforma javne uprave zahtijeva sistematičnost i kompetentnost

Reforma javne uprave zahtijeva sistematičnost i kompetentnost

Podgorica, (MINA) – Reforma javne uprave je kompleksna i zahtijeva sistematičnost i kompetentnost, ocijenio je ministar javne uprave Maraš Dukaj

On je to rekao na Konferenciji o inovativnom upravljanju ljudskim resursima za javnu upravu budućnosti: strateško liderstvo, planiranje ljudskih resursa i buduće kompetencije za održivi razvoj javnog sektora, u Ljubljani.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, Konferenciju su organizovali Ministarstvo javne uprave Slovenije i Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA).

“Reforma javne uprave je kompleksna i sveobuhvatna, pa zahtijeva sistematičnost i kompetentnost”, rekao je Dukaj.

Kako je dodao, primjeri dobre prakse su dragocjeni u daljem djelovanju ka optimizaciji i efikasnosti javne uprave.

Iz Ministarstva javne uprave su naveli da je u fokusu Konferencije upravljanje u javnom sektoru i ključna uloga koju inovativne strategije upravljanja ljudskim resursima igraju u oblikovanju budućnosti javnih administracija.

U saopštenju se navodi da se Dukaj, na marginama Konferencije, sastao sa ministrima javne uprave Slovenije i Sjeverne Makedonije, Francom Propsom i Goranom Minčevim.

“Ovaj skup je ujedno bio odlična prilika za susrete sa resornim ministrima Zapadnog Balkana i razmjenu iskustava u oblasti reforme javne uprave”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je akcenat bio na upravljanju ljudskim resursima javne uprave, kroz razmjenu znanja i iskustava u cilju jačanja administrativnih kapaciteta, unapređenje efikasnosti državnih institucija i modernizaciju uprave.

Kako su kazali iz Ministarstva javne uprave, učesnici Konferencije imali su priliku da sumiraju nova znanja i alate korisne za stvaranje agilne, kompetentne javne uprave, spremne da odgovori rastućim društvenim potrebama i promoviše održivi razvoj.

“Višegodišnja saradnja Ministarstva javne uprave i ReSPA-e je evidentna kako kroz doprinos profesionalnom razvoju državnih službenika, tako i u kontekstu podsticanja razmjene iskustava i najboljih praksi zemalja Zapadnog Balkana”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

vremenska prognoza

Vremenska prognoza: Danas pretežno sunčano, do 25 stepeni

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, sa najvišom dnevnom...