fbpx
NaslovnicaMina SportOdbojkašima Budve Superkup Crne Gore

Odbojkašima Budve Superkup Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Odbojkaši Budve pobjednici su Superkupa Crne Gore.

Budvani su u Nikšiću, u meču za trofej, savladali Jedinstvo 3:0 (25:18, 25:15 i 25:19).

Ekipa Jedinstva povela je na startu 7:5, nakon čega je uslijedila serija od pet poena Budvana za preokret (10:7), da bi nakon toga prednost šampiona išla i do plus pet (21:16) što je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Izabranici Miljana Boškovića diktirali su tempo u drugom setu, startnih 6:1, a zatim i 14:7 za šampiona Crne Gore, koji je set mirno priveo kraju u svoju korist rezultatom 25:15.

Izjednačeno je bilo u trećem dijelu igre (5:5) – odbojkaši Jedinstva imali su prednost u dva navrata 6:5, kao i 10:9.

Mladi igrači iz redova Budve predvođeni Vasilijem Milenkovićem i Vukom Stanojevićem nijesu dozvolili veću prednost rivala od minimalne, uspjeli su i da preokrenu rezultat i povedu 13:10.

Jurili su Bjelopoljci rezultatski minus tokom trećeg seta, ali su na kraju Budvani opravdali ulogu favorita i slavili 25:19 za maksimalni trijumf.

“Ponosan sam na ekipu. Nijesam zadovoljan početkom prvog seta, možda smo i teško ušli u meč. Poslije toga je mladost unijela energiju i na kraju smo meč završili sa maksimalnom pobjedom. Nama svaka utakmica mnogo znači, jer ih nemamo, a trebaju nam za nastavak takmičenja na evropskoj sceni”, rekao je trener Budve, Miljan Bošković.

MVP Superkupa za odbojkaše je Rastko Milenković iz ekipe Budve, a nagradu mu je uručio Ivan Ječmenica direktor muških reprezentativnih selekcija Odbojkaškog saveza.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije