fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCNT objavio listu najboljih hotela u Crnoj Gori

CNT objavio listu najboljih hotela u Crnoj Gori

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Prestižni globalni magazin, Conde Nast Traveller (CNT), objavio je listu najboljih hotela u Crnoj Gori, među kojima su oni otvoreni u prošloj i ovoj godini, poput Mamula Island i Swissôtel Resort Kolašin na ski-stazama Bjelasice u rizortu Kolašin Valleys.

U autorskom tekstu, novinar CNT-a, Jonathan Wiggin, ističe poziciju dramatične crnogorske obale, između Hrvatske i Albanije podsjećajući na nove marine i rizorte, kamene ribarske kuće i venecijanske palate.

U unutrašnjosti, kako se navodi u tekstu, kroz strma brda sa maslinjacima, borovima i makijom, leže klisure, brze rijeke i alpska jezera.

Na listi najboljih hotela, pored Swissôtel Resort Kolašin i Mamula Island, su One&Only u Herceg Novom, Regent i The Chedi Luštica Bay u Tivtu, Lazure Hotel & Marina Herceg Novi, Villa Geba Sveti Stefan i Gradska hotel Cetinje.

Kompaktna geografija Crne Gore, jedinstveni smještaj i široki pejzaž, prema Wigginu, čine je primamljivom destinacijom za putnike svih sklonosti, sa aktivnostima koje će zadovoljiti sve, od ljubitelja istorije do entuzijasta wellness-a.

Planinski prstenasti sistem zaliva koji se proteže od srednjovjekovnog Kotora, nije za propustiti, kao ni posjete nacionalnim parkovima, drevnim manastirima i vinogradima.

Prestižni magazin donosi opis divljine crnogorskih planina pominjući i katune stočara na “alpskim pašnjacima prošaranim poljskim cvijećem i bobicama”.

“Fine dining restoran i cigar room naglašavaju luksuznu notu hotela, dok sobe odišu atmosferom savremene planinske brvnare, sa zidovima i podovima od borovine, udobnim ovčijim kožama pored kreveta, tradicionalnim ručno tkanim crnogorskim ćilimima i tapaciranim uzglavljima i savremenim kupatilima”, navodi se u opisu Swissôtel, kao jedinog hotela na sjeveru koji je ušao u CNT selekciju.

Conde Nast Traveller je luksuzni i lifestyle travel magazin koji izdaje Conde Nast. Časopis je globalni autoritet u svijetu luksuznih putovanja i osvojio je 25 nagrada National Magazine Awards.

Link do originalnog teksta je https://www.cntraveller.com/gallery/best-hotels-montenegro

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije