fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodrška inicijativama koje doprinose osnaživanju mladih

Podrška inicijativama koje doprinose osnaživanju mladih

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo sporta i mladih daje punu podršku inicijativama koje doprinose osnaživanju mladih, a program “Superškola” je primjer kako prekogranična saradnja pozitivno utiče na obrazovni sistem, kazao je državni sekretar u Ministarstvu sporta i mladih, Vladimir Obradović.

On je danas, kako je saopšteno iz Ministarstva, prisustvovao događaju „Upoznajte Superškole“, koji je organizovala Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Iz Ministarstva su rekli da je pet škola iz Crne Gore ove godine dobilo titulu “Superškola”.

Dodaje se da će njihovi idejni projekti biti uvršteni okviru Programa školske razmjene na Zapadnom Balkanu dati dalji doprinos izgradnji mira i pomirenja i interkulturalnog učenja i dijaloga između škola, učenika i njihovih zajednica.

„Resorno ministratvo daje punu poršku inicijativama koje doprinose osnaživanju mladih, a program “Superškola” je primjer kako prekogranična saradnja pozitivno utiče na obrazovni sistem i društvo u cjelini“, kazao je Obradović.

Prema njegovim riječima, mladi postaju zreliji i humaniji, posvećeni očuvanju mira i mijenjaju svijet na bolje.

On je dodao da će Ministarstvo sporta i mladih nastaviti da podržava ovaj projekat.

Navodi se da je osim predstavljanja projektnih ideja, događaj služio i da se predstavnici odabranih škola međusobno bilže upoznaju i razgovaraju sa važnim lokalnim i međunarodnim partnerima projekta Superškole, kao i da saznaju više o sljedećim koracima u okviru procesa implementacije razmjena.

Osim predstavnika odabranih škola, događaju su prisustvovali i direktorka direktorata za gimnazijsko i stručno obrazovanje Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Marija Gošović, otpravnik poslova u Ambasadi Njemačke u Crnoj Gori, Ralf Reusch.

Događaju se prisustvovali i projektna menadžerka programa Superškole Mimoza Gavrani i šef RYCO lokalne kancelarije u Crnoj Gori, Edin Koljenović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije