fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFirmirali radnu grupu za izradu platforme

Firmirali radnu grupu za izradu platforme

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Skupština Saveza drvoprerađivača Crne Gore formirala je radnu grupu koja bi trebalo da završi platformu o dostupnosti sirovine iz državnih šuma, kako bi se obezbijedila njena sigurna nabavka za sve.

Na Skupštini Saveza drvoprerađivača u Beranama, kojoj je prisustvovalo preko 70 vlasnika pogona za preradu drveta iz cijele Crne Gore, formirana je radna grupa koja će završiti platformu i dostaviti je nadležnim institucijama.

Učesnici Skupstine su ocijenili da bi platforma trebalo da obezbijedi sigurnu nabavku sirovine svim drvoprerađivačima, a ne samo privlegovanima, kao što je to bila situacija u prethodnom periodu.

Platformom se, kako je objašnjeno, predviđa da Uprava za šume u svakoj opštini izdvoji dio drvne mase za lokalne drvoprerđivače, a preostali dio da na javnu prodaju.

„Na taj način bi se valorizovale ranije investicije i pogoni koji su van funkcije isključivo zbog nedostataka sirovne. Benefite bi pored privatnih preduzeća imala i država, jer bi se automatski povećala zaposlenost i naplata poreza“, navodi se u saopštenju.

Savez drvopreradjivača dobio je podršku Skupštine Opštine Berane, pete koja podržava takav razvoj drvoprerade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije