fbpx
NaslovnicaGlavna vijestŽivković: Cilj opozicije dijalog, a ne opstrukcija

Živković: Cilj opozicije dijalog, a ne opstrukcija

Podgorica, (MINA) – Vlast nije prepoznala da preko puta sebe ima evropsku opoziciju kojoj je cilj dijalog, a ne opstrukcija bilo koje institucije, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

Živković je, za Parlamentarni kanal Javnog servisa, naveo da se politički akteri moraju upustiti u razgovore, kako bi došli do rezultata koji se odnose, prije svega, na deblokadu pravosudnih institucija.

“To što na drugoj strani imamo subjekte koji su se okupili na platformi mržnje prema DPS je pitanje deficita političke zrelosti i odgovornosti prema nacionalnim interesima Crne Gore”, rekao je Živković.

On je naveo da, sa takvim pristupom, država ne može da napreduje.

“Ako malo otvorimo horizonte i vidike onda ćete prepoznati da u DPS možete imati partnera i da u partnerstvu sa DPS-om možete graditi bolju budućnost u Crnoj Gori”, poručio je Živković.

Kako prenosi portal RTCG, on je ocijenio da ekspertska vlada, u kojoj najveći dio parlamentarne većine nema svoje predstavnike, predstavlja kuriozitet.

“Samim tim, bilo je neophodnije da ministri češće dolaze u Skupštinu. Jedan broj ministara ignorisao je tu obavezu, previđajući činjenicu da legitimitet upravo crpe iz legitimiteta poslanika”, rekao je Živković.

Prema njegovim riječima, konkretno je riječ o resorima finansija i kulture, nauke, prosvjete i sporta.

“Čini se da je tu izostala odgovornija reakcija vlade i tih ministarstava prema Skupštini”, ocijenio je Živković.

On je naveo da su mnoge teme korišćene za zloupotrebe u politčkom prostoru, ne bi li se, kako je kazao, stavile kao teret bivšoj vladajućoj većini i DPS-u.

Živković je rekao da je nedavna incijativa za izglasavanje nepovjerenja vladi pokazala jedinstvo 40 poslanika opozicije.

“Pokazala je da antidržavna politika treba da ode u prošlost, kao i koje su sve nesuglasice aktuelne parlamenarne većine. Tu nema većinskog raspoloženja za podršku vladi Zdravka Krivokapića”, rekao je Živković.

On je istakao da je DPS spreman za prijevremene parlamentarne izbore.

“Rezultati svih istraživanja pokazuju da je DPS povećala nivo povjerenja biračke javnosti”, naveo je Živković.

Komentarišući najavljeni program vladinih ekonomskih reformi, Živković je rekao da to kao realnost ne vide ni oni koji čine parlamentarnu većinu.

“Plan jeste veoma ambiciozan ali njemu se pristupilo bez ozbiljne analize. Djeluje mi kao nešto u službi formiranja nove političke strukture”, ocijenio je Živković.

On je odbacio optužbe da je DPS ostavio u nasleđe lošu ekonomsko-socijalnu situaciju, ističući da se radi o besmislicama.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, krivične prijave, gradnja bez dokumentacije

Za 24 sata deset saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se deset saobraćajnih...