fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKineski turoperateri planiraju da uključe Crnu Goru u svoje programe putovanja

Kineski turoperateri planiraju da uključe Crnu Goru u svoje programe putovanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Neki od najznačajnijih kineskih turoperatora spremni su da prošire ponudu o Crnoj Gori na njihovoj platformi, dok veći dio sa kojima je razgovarano tokom sajma u Kini planira da uključi Crnu Goru kao novu destinaciju u programe putovanja.

To je epilog četvorodnevnog Europe Virtual Travel Trade Showa, koji je prošle sedmice održan u Kini, a na kojem je učestvovala i Crna Gora, prenosi portal croatian.cri.cn.

Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavila je turističku ponudu destinacije na prvom virtuelnom sajmu Europe Virtual Travel Trade Show, koji se u organizaciji Evropske komisije za putovanja (ETC) održao od 19. do 23. aprila u Kini.

Predstavnici NTO-a, putem digitalne platforme, održali su online sastanke sa nekim od najznačajnijih turoperatora sa tržišta Kine među kojima su C-trip, jedna od najvećih online turističkih agencija OTA, Guangdong Peace International Tourism, Zhejiang Everbright International Travel, HCG Travel Group, Tongcheng Travel, Shanxi China Travel Service, AFFCITS, Zhenxiang Journey (Nanjing) International Travel Agency, Cheer Go, kao i ShangHai Dawn Light Trading Company.

Oni su razgovarali i sa predstavnicima Beijing Bamboo raft International Travel Service, Shenzhen Yueclub International Travel Service, Chengdu Hi Trip International Travel Service, Yingke Meichen International Travel Service, Beijing Capitallink International Travel Service, Sichuan Travelling Global International Travel, Run Tour i Shanghai XGlory International Travel Service.

Kineski turoperatori su na sastancima najviše interesovanja pokazali za aktuelne uslove putovanja u Crnu Goru shodno pandemiji koronavirusa.

Poseban akcenat, kako navode iz turističke organizacije, stavljen je na bezbjednost, a turoperatori su imali priliku da se informišu o zdravstvenim mjerama i protokolima koji se sprovode u Crnoj Gori.

Predstavnici NTO-a upoznali su učesnike sastanaka sa činjenicom da je Crna Gora nosilac međunarodne oznake za sigurna putovanja Safe Travels.

Takođe, turoperatorima je predstavljena aktuelna turistička ponuda destinacije sa fokusom na poslovni i luksuzni turizam, a posebno su se interesovali za avio-linije i vizni režim.

Turistička organizacija Kine saopštila je da su neki od najznačajnijih kineskih turoperatora, poput C-trip-a, kazali da su spremni da prošire ponudu o Crnoj Gori na njihovoj platformi, dok većina sa kojima je razgovarano tokom sajma planira da uključi Crnu Goru kao novu destinaciju u svoje programe putovanja.

“Tom prilikom, oni su potvrdili da je Crna Gora sve interesantnija kineskim turistima, čemu je doprinijela i aktuelna kampanja Wild Soul of Europe-Slow Adventure, koju NTO realizuje na kineskom tržištu, a putem koje se turistička ponuda Crne Gore predstavlja na najvećim kineskim digitalnim platformama”, saopštila je turistička organizacija Kine.

Pored sastanaka sa turoperatorima iz Kine, predstavnici NTO održali su online sastanak sa predstavnicima renomiranog kineskog turističkog lajfstajl magazina Macau Luxury Travel na kojem su razmatrane mogućnosti saradnje na promociji Crne Gore kao turističke destinacije putem ovog uticajnog medija.

Europe Virtual Travel Trade Show predstavlja online B2B događaj namijenjen uvezivanju evropskih destinacija i njihovih lokalnih partnera sa više od 200 kvalifikovanih kineskih kupaca koji su fokusirani na male grupe i putovanja po mjeri. Na sajmu učestvuje oko 100 predstavnika nacionalnih turističkih organizacija i turističkih agencija sa područja Evrope.

Tokom sajma održan je i virtuelni forum o budućnosti turizma između Evrope i Kine, sa stručnjacima iz industrije sa oba kontinenta.

Pored NTO, na ovom B2B sajmu, u okviru virtuelnog štanda Crne Gore, učestvovale su i turističke agencije Fly Montenegro i Montenegro Adventures.

Prvi sajam ove vrste, imao je za cilj da edukuje i uspostavi značajna partnerstva sa kineskom trgovinom putovanjima u vezi sa evropskim destinacijama i iskustvima, ali i pokaže spremnost Evrope da dobrodošlicu kineskim putnicima vrati kada za to dođe vreme i istakne posvećenost evropske turističke industrije zdravstvu i sigurnosnim protokolima.

Najčitanije