fbpx
NaslovnicaZdravljeServisne informacijeRegistrovana 74 nova slučaja infekcije koronavirusom

Registrovana 74 nova slučaja infekcije koronavirusom

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su tokom vikenda registrovana 74 nova slučaja koronavirusa, a u tom periodu nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom u subotu i nedjelju završile analizu i dostavile rezultate za 842 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 32, Nikšića 11, Danilovgrada i Pljevalja po pet, Andrijevice, Berana, Budve i Ulcinja po tri, iz Kotora i sa Žabljaka po dva, iz Bara, Bijelog Polja, sa Cetinja, iz Plava i Šavnika po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za subotu i nedjelju iznosio je 8,79 odsto.

“Tokom prethodna dva dana IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.808.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 79 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 423.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 289.009.

U Podgorici je aktivno 219 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 60, Budvi i Kotoru po 18, na Cetinju 14, u Danilovgradu i Pljevljima po 12, Beranama 11, Herceg Novom deset, Baru, Tivtu i Ulcinju po osam.

U Andrijevici, Bijelom Polju i Rožajama aktivno je po pet slučajeva zaraze koronavirusom, a u Kolašinu, Mojkovcu, Plavu, Šavniku i na Žabljaku po dva.

U Gusinju, Petnjici, Plužinama i Tuzima nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije