fbpx
NaslovnicaCrna GoraZbog krijumčarenja droge četvoro uhapšenih

Zbog krijumčarenja droge četvoro uhapšenih

Podgorica, (MINA) – Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), jutros uhapsilo policijskog službenika i još tri osobe, zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju i prokrijumčarili više od 2,5 tone kokaina i 59 kg metamfetamina.

Portparol SDT-a Vukas Radonjić rekao je da će protiv M.B, N.B, N.N. i policijskog službenika Z.K. biti podnijete krivične prijave zbog krivičnog djela stvaranja kriminalne organizacije i produženog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droga.

Kako je kazao, dokaze je prikupilo SDT u saradnji sa SPO, a uz pomoć Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog kraljevstva i Europola.

“Iz tih dokaza proizilazi da su uhapšene osobe, sa jednim, koji je na izdržavanju kazne i jednim za kojim se traga, tokom 2020. i 2021. godine, postali članovi kriminalne organizacije formirane radi krijumčarenja droga”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, uhapšeni su u više navrata, djelujući u okviru kriminalne organizacije, prokrijumčarili ukupno 2.563 kilograma (kg) kokaina i 59 kg metamfetamina, brodovima od Južne Amerike do Evrope i od Evrope do Australije.

Radonjić je kazao da je u toku pretresanje stanova i drugih prostorija uhapšenih, na više lokacija, radi pronalaska i drugih dokaza i tragova krivičnih djela.

“Uhapšeni će u zakonskom roku, biti sprovedeni u SDT, radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih”, naveo je Radonjić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije