fbpx
10.9 C
Podgorica
December 6, 2022.
NaslovnicaCrna GoraZakonodavni odbor o skraćenju mandata Skupštini

Zakonodavni odbor o skraćenju mandata Skupštini

Podgorica, (MINA) – Zakonodavni odbor trebalo bi danas da raspravlja o predlogu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini.

Odbor je trebalo da se o tome izjasni u srijedu, ali je sjednica odgođena jer Đukanović nije prisustvovao.

Đukanović je u obrazloženju naveo da se nijesu stekli uslovi da mandat za sastav Vlade povjeri lideru Demosa Miodragu Lekiću.

Kako je rekao, konsultativni proces je jasno pokazao da nema osnova da se u Ustavom predviđenom roku predloži mandatar koji bi obezbijedio podršku u Skupštini za sastav 44. Vlade Crne Gore.

“Skraćenje mandata Skupštini najoptimalnije rješenje u datoj političkoj situaciji, i da je u najboljem interesu svih građana Crne Gore, jer se time otvara mogućnost za organizovanje prijevremenih parlamentarnih izbora u sto kraćem roku”, smatra Đukanović.

To će, kako je ocijenio, omoguciti izbor Vlade koja će djelovati u punom kapacitetu.

Đukanović je naglasio da regionalni globalni kontekst i političko – bezbjednosni izazovi, ekonomski i finansijski problemi Crne Gore, posebno u energetskom sektoru, zdravstvu i drugim oblastima, zahtijevaju kompetentnu, odgovornu i efikasnu Vladu.

“Vjerujem da se do takve Vlade moze doći jedino odiukom građana na izborima”, ocijenio je Đukanović.

Crnogorski parlament će sjutra, na vanrednoj sjednici, raspravljati o predlogu Đukanovića za skraćenje mandata parlamentu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije