fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa rekonstrukciju sportske sale OŠ Sutjeska 45 hiljada EUR

Za rekonstrukciju sportske sale OŠ Sutjeska 45 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo sporta i mladih za rekonstrukciju i adaptaciju sportske sale podgoričke Osnovne škole Sutjeska uložilo je 45 hiljada EUR, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Janović je, nakon obilaska škole, kazao da je to još jedan u nizu renoviranih sportskih infrastrukturnih objekata.

“Dobra sportska infrastruktura preduslov je za razvoj i rekreativnog i profesionalnog sporta. Ministarstvo sporta i mladih za taj segment sportske oblasti opredijelilo je oko dva miliona EUR, u prethodne četiri godine”, rekao je Janović.

On je naglasio da su rekonstrukcijom obezbijeđeni kvalitetniji uslovi za bavljenje sportom za 1.500 učenika te škole i oko 200 sportista iz nekoliko sportskih klubova koji koriste tu sportsku salu.

Direktor škole, Vesko Gagović, zahvalio se Ministarstvu sporta i mladih na adaptaciji sale, u koju kako je istakao, u prethodne 44 godine nije ulagano.

Ministarstva sporta i mladih saopštilo je da je do sada finansiralo 15 projekata u Glavnom gradu, koji se odnose na izgradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje sportskih objekata.

“Ukupna vrijednost svih finansiranih projekata sa teritorije Glavnog grada iznosi oko 400 hiljada EUR”, saopštzeno je iz Ministarstva sporta i mladih.

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...