fbpx
NaslovnicaCrna GoraVideo nadzor u skladu sa najvišim evropskim standardima

Video nadzor u skladu sa najvišim evropskim standardima

Podgorica, (MINA) – Video nadzor koji će ove godine biti postavljen u šest opština biće u skladu sa najvišim evropskim standardima o zaštiti privatnosti, uz puno poštovanje pravila obrade i zaštite ličnih podataka, rekao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

On je podsjetio da su Vlada i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) opredijelili više miliona EUR za uvođenje video nadzora u Podgorici, Baru, Budvi, Nikšiću, Herceg Novom i Kotoru.

„Dobili smo saglasnost Agencije za zaštitu ličnih podataka, što je veoma važno sa aspekta poštovanja i zaštite ljudskih prava, odnosno privatnosti građana. Video nadzor će biti u skladu sa najvišim evropskim standardima kada je riječ o zaštiti privatnosti, uz puno poštovanje pravila obrade i zaštite ličnih podataka“, rekao je Nuhodžić agenciji MINA.

On je dodao da će, u skladu sa tim, sve lokacije na kojima će se vršiti video nadzor biti vidno obilježene sa istaknutim obavještenjima o vršenju video nadzora, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije