fbpx
NaslovnicaCrna GoraVeljović: Krivokapić prebacuje odgovornost za destabilizaciju države

Veljović: Krivokapić prebacuje odgovornost za destabilizaciju države

Podgorica, (MINA) – Savjetnik za odbranu i bezbjednost predsjednika Crne Gore Veselin Veljović kazao je da ne vodi patriotske organizacije i da današnju izjavu premijera Zdravka Krivokapića shvata kao maliciozno prebacivanje odgovornosti za destabilizaciju države, koja je posledica postupaka aktuelne Vlade.

Krivokapić je, u poruci povodom najnovijih političkih zbivanja u državi, kazao da je Veljović svoj štab iz policije preselio u štab paralelnog organa i da rukovodi Komitsko patriotskim pokretom.

„Takve optužbe sam nedavno odbacio, i zato današnju izjavu premijera shvatam kao maliciozno prebacivanje odgovornosti za destabilizaciju države, koja je posledica postupaka Krivokapićeve neznavene Vlade“, naveo je Veljović u reagovanju.

Veljović je kazao da je Krivokapić izveo ljude na ulice, a ne on.

Kako je rekao, Krivokapić je, uz sve probleme sa kojima se država suočava, kao prioritet postavio etnički inženjering na štetu Crnogoraca i manjinskih naroda.

„Zato, kada sledeći put budete tražili krivca za bunt naroda i protest protiv vaših napora da po svaku cijenu obezdržavite Crnu Goru, promijenite njenu demografsku strukturu i uništite njeno građansko biće, dovoljno je samo da pogledate u ogledalo – i naći ćete ga“, kazao je Veljović.

On je ocijenio da se Krivokapić nedostojno ponaša funkcije koju obavlja jer „saopštava građanima neistine u povodu važnih tema o kojima lakomisleno i euforično ali prije svega bez činjenica govori“.

Veljović je istakao da su komitske i patriotske organizacije legitimne i legalne grupe građana koji se bore za očuvanje Crne Gore i crnogorskog nacionalnog i građanskog identiteta.

„Ako vam je svaka istina kao ova da ja predvodim navedene organizacije onda građani treba da budu ozbiljno zabrinuti kuda vaša nesposobna družina vodi ovu ponosnu državu“, dodao je Veljović.

Kako je rekao, Krivokapić je već prepoznat kao osoba koja ne drži riječ.

„Pa od vas sve što kažete i nije važno i značajno jer to već niko ne doživljava za ozbiljno“, naveo je Veljović.

Veljović je kazao da ne vodi patriotske organizacije, nije njihov član i da nema bilo kakve veze sa njihovim aktivnostima.

„Ali poštujem njihov rad uz uvjerenje da će ih biti sve više svakoga novog dana. Radije sa njima i jedan dan, nego sa dušmanina svega crnogorskog“, zaključio je Veljović u reagovanju.

Najčitanije

policija, Podgorica

UP: Tužilac upoznat sa incidentima na stadionu pod Goricom

Podgorica, (MINA) - Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica preduzimaju mjere u cilju utvrđivanja incidenata...