fbpx
NaslovnicaCrna GoraURA: U Ulcinju prekrojena izborna volja građana

URA: U Ulcinju prekrojena izborna volja građana

Podgorica, (MINA) – U Ulcinju je, uz sumnjive pravne procedure, prekrojena izborna volja građana, čime se Demokratska partija socijalista (DPS) vratila na vlast, saopštili su iz Građanskog pokreta (GP) URA.

Odbornici nove većine u ulcinjskom parlamentu izabrali su sinoć lidera Force Gencija Nimanbegua za novog predsjednika Opštine Ulcinj, a Omer Bajraktari iz GP URA smijenjen je sa te funkcije.

Iz GP URA su ocijenili da je Bajraktari napravio istorijske rezultate i da će biti ponovo gradonačelnik nakon narednih izbora.

„Mimo jasno iskazane volje građana, nakon dvije godine od demokratske smjene vlasti kada su Ulcinjani odlučili da ih Bajraktari vodi i grad izdigne iz pepela u kome su ga ostavili upravo ovi koji su opet po nalogu podzemlja preuzeli vlast, Ulcinj se vraća u prošlost”, naveli su URA-e.

Iz te partije su rekli da je Bajraktari 3. juna trebalo da izvrši rotaciju, kako je ranije bilo dogovoreno.

„Ali je još 12. maja dogovorena nova većina, kada je DPS preko svojih pulena došao u poziciju odlučivanja“, kaže se u saopštenju.

Iz URA-e su naveli da je na taj način prekršen prethodni dogovor i da je nekome očigledno zasmetao rezulat koji su ta partija i Bajraktari ostvarili u kratkom vremenskom periodu.

Oni su poručili da su ponosni na rad lokalne samouprave na čelu sa Bajraktarijem i najbolje rezultate ostvarene na polju novih kapitalnih investicija, komunalnog uređenja i finansijskog poslovanja.

“Nikad nije bilo više novca u opštinskoj kasi, odgovornijeg odnosa prema finansijama grada, broja kapitalnih investicija u gradu, gradnje tolikog broja novih visokorangiranih hotelskih kompleksa u gradu”, naglasili su iz GP URA.

Iz te stranke su rekli da su uvjereni da građani cijene iskren, odgovoran i vrijedan rad lokalne samouprave na čelu sa Bajraktarijem.

„I da će na narednim izborima ubjedljivo pokazati podršku prema takvim rezultatima, a kazniti one koji su zbog očiglednih koruptivnih radnji prekrojili izbornu volju građana“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...