fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšen Binali Camgoz

Uhapšen Binali Camgoz

Podgorica, (MINA) – Službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) uhapsili su državljanina Turske Binali Camgoza (41) zbog sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, saopšteno je iz Ministartsva unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se navodi, osnovano se sumnja da je Binali, međunarodno tražena osoba, tokom 2022. godine prilikom osnivanja firme Lion & d.o.o Budva, posredstvom knjigovodstvene agencije iz Budve, kod Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) upotrijebio lažnu tursku ispravu sa njegovom fotografijom, sa imenom Mehmet Alibajhan.

“Time je doveo u zabludu državne službenike CRPS, koji su mu donijeli rješenje o registraciji naznačenog privrednog društva”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je u kriminalnim radnjama Camgoz upisan kao suosnivač sa vlasničkom udjelom pod imenom Mehmet Alibajhan, dok je kao izvršni direktor i suosnivač upisan drugi turski državljanin.

Iz MUP-a su podsjetili da je riječ o vođi visokorizične kriminalne grupe prepoznate u izvršenju najtežih krivičnih djela na teritoriji Turske i drugih zemalja.

Za njim su, kako se navodi, pravosudni organ Turske raspisali međunarodnu potjernicu radi vođenja krivičnog postupka za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, nanošenje povreda, prijetnje, kršenje zakona o vatrenom oružju, prouzrokovanju štete, razbojnička krađa i pokušaj ubistva.

Iz MUP-a su poručili da će službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastaviti pojačane proaktivne i preventivne aktivnosti sa ciljem uspostavljanja kontrole nad visokorizičnim kriminalnim grupama.

“Službenici SBPK-a ostaju odlučni da osujete njihove namjere koje mogu uticati na cjelokupno stanje bezbjednosti u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...