fbpx
NaslovnicaCrna GoraU susret predsjedničkim izborima povećan broj sajber napada

U susret predsjedničkim izborima povećan broj sajber napada

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u susret predsjedničkim izborima, povećan broj sajber napada na informacionu infrastrukturu, ali je na njih adekvatno odgovoreno i nije došlo do ometanja rada državnih institucija, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave (MJU).

Iz tog resora su kazali da se ministar Maraš Dukaj u Briselu sastao sa zamjenikom generalnog direktora Evropske službe za vanjsko djelovanje (EEAS) za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo Markom Makovcem.

Kako se navodi, na sastanku je poručeno da Evropska komisija (EK) snažno podržava evropsku integraciju Crne Gore i da će pomoći sve buduće projekte MJU-a koji se tiču sajber bezbjednosti.

Makovec je rekao da Crna Gora ima punu podršku EK da se još odlučnije posveti evropskim integracijama.

“Crnogorska delegacija je informisala evropske partnere da je u susret predsjedničkim izborima povećan broj sajber napada na informacionu infrastrukturu, ali je na sve napade adekvatno odgovoreno te nije došlo ni do kakvog ometanja rada državnih institucija i servisa koji se pružaju građanima i privredi”, kaže se u saopštenju.

Dukaj je, kako se navodi, rekao da je cilj MJU unapređenje kvaliteta usluga građanima i privredi, kao i dostizanje standarda za pristupanje Evropskoj uniji.

“Ovo je prilika za promociju ostvarenih rezultata i napretka Crne Gore u procesu reforme javne uprave i digitalne transformacije, kao i za osvrt na preporuke EK iz Izvještaja za Crnu Goru”, kazao je Dukaj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije