fbpx
NaslovnicaCrna GoraU nikšićkom Hramu moleban za Joanikija i sveštenstvo

U nikšićkom Hramu moleban za Joanikija i sveštenstvo

Nikšić, (MINA) – U Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću održana je večernja služba i moleban za episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenike.

Iguman manastira Bijela, Isaija Krgović, kazao je da su svi svjedoci da se strasti ne smiruju i da su „oni koji ne žele mir zatočili vladiku i sveštenike, bez kojih i služba u Sabornom hramu nema potrebnu punoću“.

„Daće Bog da mirno i spokojno tražimo mir od Gospoda, a i ako stradamo neka to bude u istini i pravdi, ali ne iz mržnje prema bilo kome, već iz ljubavi i pravde. Svjedoci smo da, na žalost, i toga ima dosta, što nam je i sinoć pokazano na ulicama Nikšića Pljevalja i Andrijevice“, rekao je Krgović.

On je kazao da je najvažnije uzdanje u Gospoda i da nema kolebanja.

„Svojom vjerom i prizivanjem Gospoda dobijamo tu nepokolebljivost i snagu. Jedni za druge treba da se molimo, i neka i njima Gospod da snagu da se svi zajedno molimo. Gospoda su raspeli, nemojmo očekivati nešto blaže u svijetu“, kazao je Krgović.

Kako je naveo, prepreke se prelaze sabiranjem na svetim službama, pričešćem.

„Treba se moliti Gospodu u svako vrijeme, jedni za druge, i za one u bolnicama, zatvorima“, dodao je Krgović.

Ispred zgrade policije i večeras su se okupile nekolike stotine građana koji skandiraju „Pustite nam vladiku“, „Pustite nam sveštenike“.

Najčitanije