fbpx
NaslovnicaCrna GoraTražiće strože kazne za obljubu djeteta

Tražiće strože kazne za obljubu djeteta

Podgorica, (MINA) – Ženski klub Skupštine Crne Gore pripremiće izmjene i dopune Krivičnog zakonika sa ciljem pojačavanja kazni koje se odnose na krivično djelo obljube djeteta.

Ženski klub je najoštrije osudio slučaj obljube osmogodišnje djevojčice za koji se sumnjiči komunalni policajac.

Ocjenjuju da je kazna za krivično djelo obljuba djeteta propisana Krivičnim zakonikom nedopustivo blaga u odnosu na težinu djela u kojem je oštećeno dijete.

„Ženski klub će pripremiti izmjene i dopune zakona koji tretiraju ovo djelo, prije svega, Krivičnog zakonika sa ciljem pojačavanja kazni koje se odnose na krivično djelo obljube djeteta”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, to će uz predlaganje Zakona o alimentacionom fondu biti jedan od prioritetnih zakona koji će sve poslanice predložiti na usvajanje po hitnom postuku.

“Ovakvi događaji, posebno kada su počinioci oni koji bi trebali da po funkciji vode računa o sprovođenju zakona, nas upozoravaju na hitno djelovanje, jer moramo sve učiniti da maksimalno zaštitimo djecu tako što će ovakva krivična djela zakonski biti najoštrije sankcionisana”, ističe se u saopštenju.

Najčitanije