fbpx
NaslovnicaCovid19Tokom vikenda preminula jedna osoba, 75 novih slučajeva infekcije

Tokom vikenda preminula jedna osoba, 75 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je tokom vikenda od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 75 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom subote i nedjelje završile analizu i dostavile rezultate za 806 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 27, Nikšića 17, Pljevalja pet, iz Bara, Bijelog Polja, Budve i Tuzi po četiri, Tivta tri, Andrijevice i Kotora po dva i iz Danilovgrada, Herceg Novog i Šavnika po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za subotu i nedjelju je iznosio 9,31 odsto.

“Tokom prethodna dva dana IJZ-u je prijavljen jedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom. Preminula osoba je iz Nikšića, starosti 85 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.809.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 73 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 409.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 289.375.

U Podgorici su aktivna 193 slučaja infekcije koronavirusom, u Nikšiću 67, Pljevljima 20, Budvi 18, Herceg Novom 16, Kotoru 15, Andrijevici i Baru po 13, Tivtu deset, u Beranama i Bijelom Polju po devet.

U Tuzima je aktivno sedam slučajeva koronavirusa, Danilovgradu i Rožajama po četiri, na Cetinju, u Mojkovcu i Ulcinju po tri i po jedan u Kolašinu i Šavniku.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije