fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠtampa će se prodavati i nedjeljom na kioscima

Štampa će se prodavati i nedjeljom na kioscima

Podgorica, (MINA) – Predstavnici Ministarstva ekonomije, na sastanku sa izdavačima, distributerima i prodavcima dnevnih novina, saopštili su da se štampani mediji nedjeljom i praznicima mogu prodavati na 500 prodajnih objekata.

To je, kako piše Pobjeda, tumačenje Zakona o unutrašnjoj trgovini, koji predviđa izuzetke od opšte zabrane rada prodavnica nedjeljom.

Sastanku su, osim predstavnika Ministarstva ekonomije koje je predvodila generalna direktorica za unutrašnje tržište i konkurenciju Biljana Jakić, prisustvovali predstavnici Nove Pobjede i Jumedia Monta, S presa i maloprodajnih lanaca Tobacco S Press i Tabacco shop.

Jakić je izdavače, distributere i prodavače obavijestila da po tumačenju ovog Vladinog resora, a u cilju zaštite javnog interesa, prodajni objekti ova dva trgovačka lanca koji sem štampe prodaju i drugu robu mogu da rade nedjeljom i praznicima.

Tobacco S Press ima 330 kioska, Tabacco Shop 120, a štampa će se nedjeljom prodavati i na 51 benzinskoj pumpi i još dvadesetak drugih prodajnih objekata.

Najčitanije