fbpx
NaslovnicaCrna GoraSrzentić: Budućnost Evrope je u hrabrim liderima

Srzentić: Budućnost Evrope je u hrabrim liderima

Podgorica, (MINA) – Budućnost Evrope je u hrabrim liderima, koji će pomjeriti granice mogućeg i generisati dobre promjene i napredak, na dobrobit cjelokupnog društva, kazala je bivša ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić.

Ona je na Tviteru /Twitter/ navela da je bilo veliko zadovoljstvo razgovarati sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem na Evropskom forumu mladih lidera u Zagrebu.

Srzentić je rekla da su geopolitička dešavanja, rat u Ukrajini, energetska kriza i kako sačuvati demokratiju u izazovnom periodu koji pogađa mnoge zemlje, samo neke od pokrenutih tema.

Ona je dodala da je to bila sjajna prilika za razmjenu ideja, povezivanje i saradnju sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić i gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem.

Kako je navela Srzentić, zeleni i pametni gradovi, osnaživanje marginalizovanih grupa i jačanje mladih lidera su zajednička misija Evropskog foruma mladih lidera.

“Budućnost Evrope se ogleda u hrabrim liderima koji će pomjeriti granice mogućeg, izgraditi mostove, prioritizovati i rešavati ključne probleme, podstaći akcije, generisati dobre promjene i napredak, a na dobrobit cjelokupnog društva”, istakla je Srzentić.
(kraj) mip/žug

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...