fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpajić: Vlada će večeras razriješiti Brđanina

Spajić: Vlada će večeras razriješiti Brđanina

Podgorica, (MINA) – Vlada će večeras, na telefonskoj sjednici, razriješiti direktora Uprave policije Zorana Brđanina, kazao je premijer Milojko Spajić.

„Imajući u vidu da Uprava policije, kao organizaciona jednica MUP-a, koja vrši poslove u skladu sa zakonom o unutrašnjim poslovima, ne može ostati bez sistema rukovođenja, konstatujemo da će mandat direktora policije prestati zaključno na dan 12. marta“, naveo je Spajić na plathormi X.

On je kazao da će zadužiti ministra unutrašnjih poslova da raspiše javni poziv za vršioca dužnosti direktora policije od 4. do 10. marta, što je, kako je naveo, u skladu sa dogovorom sa posljednje sjednice Vlade.

„Kako bi proces izbora bio što inkluzivniji i transparentniji i da bi odagnali bilo kakve sumnje u politizaciju te funkcije“, dodao je Spajić.

Kako je kazao, nakon završenog javnog poziva, ministar je dužan da za sjednicu Vlade 12. marta dostavi izvještaj o sprovodenom javnom pozivu.

„I spisak svih prijavljenih lica koja ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom, a sve u cilju izbora najboljeg kandidata koji će se uhvatiti u koštac sa teškim zadatkom reforme policije“, naveo je Spajić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Belgija bolja od Rumunije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Belgije pobijedili su večeras u Kelnu selekciju Rumunije 2:0, u...