fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpajić ne dolazi 26. jula u parlament, o novom terminu Premijerskog sata...

Spajić ne dolazi 26. jula u parlament, o novom terminu Premijerskog sata na kolegijumu

Podgorica, (MINA) – Premijer Milojko Spajić obavijestio je parlament da ne može prisustvovati Premijerskom satu koji je bio zakazan za 26. jul, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić, dodajući da će novi termin biti dogovoren na kolegijumu.

Mandić je, na početku posebne sjednice Skupštine, na kojoj Spajić odgovara na pitanja poslanika, rekao da još nije usaglašeno da li će Premijerski sat biti održan 29. ili 30. jula, ali da će poslanici o tome biti obaviješteni.

On je naveo da će se o svemu dogovoriti na kolegijumu predsjednika Skupštine.

Poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić prethodno je kazao da je Vlada u četvrtak usvojila platformu u kojoj je navedeno da će Spajić 24. jula otputovati u Pariz, gdje će prisustvovati otvaranju Olimpijskih igara, kao i da će tamo boraviti do 29. jula.

„Sve ovo znači da Spajić ponovo neće prisustvovati Premijerskom satu koji je uredno zakazan za 26. jul, osim ako ne mislite da poslanici treba da idu u Pariz pa da tamo održimo sjednicu posvećenu Premijerskom satu“, rekao je Nikolić.

On je kazao da ne zna da li Crna Gora može da izdrži „ovoliko dječačkih snova i neozbiljnosti“.

„Ali pitam svakoga od vas, bez obzira na to koga glasate, da li je normalno da premijer jedne zemlje odlazi na otvaranje Olimpijskih igara i tamo provodi pet dana, pritom je tamo pozvan i predsjednik države, koji je najavio da će ići“, naveo je Nikolić.

Prema njegovim riječima, Spajić ne poštuje parlament u kojem izabrani predstvanici građana imaju ustavno pravo da kontrolišu vladu.

Nikolić je rekao da Mandić dozvoljava da Vlada ne poštuje ustavne obaveze parlamenta.

„Zašto? I to je valjda svakome jasno. Želim da kažem da je ova igra provaljena, koliko god ona bude trajala, cijena će se platiti na narednim parlamentarnim izborima“, dodao je Nikolić.

Nikolić je tražio od Mandića da saopšti da li će 26. jula biti održan Premijerski sat.

„Ja govorim o tome da se nema vremena za dolazak u parlament, a ima za turističke ture i odlaske na Olimpijske igre“, naveo je Nikolić.

On je kazao da je ovo četvrti ili peti put da Spajić pokazuje elementarnu neozbiljnost.

„Ovo je sramota za parlament i Vladu“, rekao je Nikolić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije