fbpx
NaslovnicaCrna GoraSNP će ponovo glasati za izmjene Zakona o predsjedniku

SNP će ponovo glasati za izmjene Zakona o predsjedniku

Podgorica, (MINA) – Poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) danas će ponovo glasati za izmjene i dopune Zakona o predsjedniku i na taj način, kako su saopštili iz te stranke, podržati razrješavanje ustavne i institucionalne krize.

Iz SNP-a su ocijenili da je ustavnu i institucionalnu krizu prouzrokovao upravo predsjednik države Milo Đukanović, kada je odbio da prihvati Miodraga Lekića za mandatara za sastav nove Vlade.

“I pored dobre volje parlamentarne većine da se postigne kompromis oko izbora sudija Ustavnog suda, Demokratska partija socijalista nije našla za shodno da se pomjeri ni za milimetar sa svojih početnih pozicija, ostavljajući tako građane i državu kao svoje taoce”, kaže se u saopštenju.

Iz SNP-a su rekli da će, kao i ostale partije koje su to najavile, podržati danas izmjene Zakona o predsjedniku, jer smatraju da je to jedini način da se izabere novi premijer i osiguraju uslovi za formiranje nove Vlade, koja će državu izvući iz krize.

“Naša partija ostaje čvrsto na putu evropskih integracija i daće maksimalan doprinos da postanemo dio Evropske unije, što je većinsko opredjeljenje građana Crne Gore”, poručili su iz SNP-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije