fbpx
NaslovnicaCrna GoraSjutra sastanak Milatovića sa liderima parlamentarnih partija

Sjutra sastanak Milatovića sa liderima parlamentarnih partija

Podgorica, (MINA) – Sastanak lidera parlamentarnih partija i predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića biće održan sjutra u Podgorici.

Milatović je lidere parlamentarnih političkih subjekata pozvao na sastanak kako bi ih informisao o zaključcima razgovora koje je imao u Briselu sa partnerima iz Evropske unije (EU).

On je liderima parlamentarnih partija zahvalio na dosadašnjem zalaganju kako bi Crna Gora dobila pozitivan Izvještaj o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR).

„Posebno raduje što smo svjedočili jedinstvu u Skupštini prilikom usvajanja IBAR zakona i okupljanju oko najvažnijeg strateškog cilja za našu državu – članstva u EU“, naveo je Milatović u pozivu koji je uputio svim liderima parlamentarnih političkih subjekata.

Milatović je podsjetio da je u utorak, na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela, boravio u Briselu, a nakon njegovog odlaganja već isplanirane posjete Crnoj Gori.

„Imajući u vidu da se nalazimo u ključnoj etapi evropskog puta Crne Gore, smatram izuzetno važnim da budete u potpunosti informisani o zaključcima razgovora koje sam imao u Briselu sa našim EU partnerima“, naveo je Milatović.

To je, kako je istakao, posebno važno u kontekstu složene društveno-političke dinamike koju je, u narednom periodu, neophodno usmjeriti ka ostvarivanju što skorijeg članstva zemlje u EU.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije